Even voorstellen

Mijn naam is Ilse de Swart, moeder van twee volwassen dochters. Ik heb een onderwijsachtergrond en ben nog steeds werkzaam in het onderwijs. Op een mbo verzorg ik lessen Nederlands, Communicatie en Social Media. Daarnaast ben ik zorgcoach en mentor.

Met veel plezier heb ik de post-hbo Coachopleiding Practitioner gevolgd bij de Alba-Academie in Veldhoven. Ook heb ik daar de specialisatie Burn-out Preventie gevolgd. In 2020 heb ik me aangesloten bij de NOBCO, een overkoepelend orgaan voor geaccrediteerde coaches en heb ik mijn eigen coachbureau opgericht: Coachbureau Veldhoven.

In het verleden heb ik ook in praktische zin kennis gemaakt met het fenomeen burn-out. Daarmee ben ik mezelf tegengekomen en heb ik geleerd signalen te herkennen. Met behulp van een professional heb ik ook ingezien wat mijn valkuilen zijn om er niet meer in te stappen. Hiermee heb ik ervaren dat erkenning van de burn-out belangrijk is voor het herstel. Het bleek vooral een praktische oplossing; de onderliggende oorzaak is niet aangepakt, waardoor ik opnieuw in een burn-out terecht kwam. Voor mij is het helder dat er op twee niveaus gewerkt dient te worden aan een burn-out: op gedragsniveau én op identiteitsniveau.

Met mijn kennis, ervaring en achtergrond help ik graag anderen die in een burn-out zitten of dreigen te komen. Het onderwijs en onderwijssystemen zijn voor mij bekend terrein. Uiteraard help ik ook graag mensen die niet in onderwijsland werkzaam zijn, én kan ik als coach helpen op meerdere gebieden. Denk hierbij aan: zelfvertrouwen, grenzen bewaken, assertiviteit, planning en tot uitvoering kunnen komen.

Ben je op het punt om iets te veranderen aan jouw situatie, en kun je daarbij mijn hulp gebruiken? Neem dan contact met me op; we plannen dan een intakegesprek. Dat intakegesprek is altijd gratis en vrijblijvend. In dat intakegesprek ontvang je ook meer informatie over mijn werkwijze.

Voor zowel mensen uit het onderwijs als daarbuiten, kan coaching door de werkgever worden betaald. In het onderwijs kunnen daar de uren voor zelfontplooiing voor worden ingezet. Daarnaast kunnen coachgesprekken op het werk plaatsvinden in een spreekruimte of thuis in de vertrouwde omgeving. Wandelend coachen is ook een mogelijkheid. In corona-tijd heb ik ook online coachgesprekken gevoerd; dat is een mooi alternatief, dat ik het liefst combineer met face-to-face-gesprekken. Uiteraard blijven alle gesprekken vertrouwelijk en zal inhoudelijk niets worden gedeeld met de werkgever.