Even voorstellen

Mijn naam is Ilse de Swart, moeder van twee volwassen dochters. Zoutelande is al jaren mijn favoriete bestemming, het hele jaar door. Bakken en lezen vind ik heerlijk, en met droog weer wandel ik graag. Ik heb een onderwijsachtergrond en ben nog steeds werkzaam in het onderwijs. Op een mbo verzorg ik lessen Nederlands, Communicatie en Social Media. Daarnaast ben ik zorgcoach en mentor.

In het verleden heb ik zelf een burn-out gehad. Daarmee ben ik mezelf tegengekomen en heb ik geleerd signalen te herkennen. Zo was ik erg vermoeid, emotioneel, en kreeg ik soms zelfs paniekaanvallen die zich alleen in mijn hoofd afspeelden. Met behulp van een professional heb ik ook ingezien wat mijn valkuilen zijn om er niet meer in te stappen. Hiermee heb ik ervaren dat erkenning van de burn-out belangrijk is voor het herstel.

Toch bleek de aanpak vooral een praktische oplossing; de onderliggende oorzaak is niet aangepakt, waardoor ik opnieuw in een burn-out terecht kwam. Natuurlijk kon ik de symptomen van een burn out wel herkennen, maar ik wist niet hoe ermee om te gaan. Een coachtraject bij een burn out coach, en daarna de coachopleiding, maakte mij duidelijk dat er op twee niveaus gewerkt dient te worden aan een burn-out: op gedragsniveau én op identiteitsniveau.

Op andere gebieden heb ik ook de nodige levenservaring opgedaan, zoals iedereen zijn lessen krijgt. Daarin is mij wel duidelijk geworden dat je vooral moet leren hóe ergens mee om te gaan, hóe iets te accepteren of juist los te laten. Voorkomen is namelijk geen optie.

Tijdens de opleiding tot coach practitioner bij de Alba-academie, kreeg ik mooie tools aangeleerd om te zien waar je kracht zit en waar je valkuilen. Een mooi voorbeeld daarvan is het kernkwadrant, dat ik graag inzet. Meer hierover vind je in mijn blog.

Met mijn kennis, ervaring en achtergrond help ik graag anderen die niet lekker in hun vel zitten, in een burn-out zitten of dreigen te komen. Worstel jij bijvoorbeeld met zelfvertrouwen, perfectionisme, grenzen bewaken, assertiviteit, planning of tot uitvoering kunnen komen en ben je op het punt om iets te veranderen aan jouw situatie? Wil jij meer balans in je leven en zoek je een goede coach? Neem dan contact met me op; we plannen een intakegesprek.

Ilse de Swart