fbpx

Even voorstellen

Mijn naam is Ilse de Swart, moeder van twee volwassen dochters. Ik heb een onderwijsachtergrond en ben nog steeds in deeltijd werkzaam in het onderwijs. Op een mbo verzorg ik lessen Nederlands, Communicatie en Social Media. Daar ben ik ook zorgcoach en mentor. En… ik heb mijn eigen coachpraktijk! Graag help ik volwassen vrouwen die niet lekker in hun vel zitten, met stress te maken hebben of in een burn-out dreigen te raken. Of daar zelfs al in zitten.

Daarnaast ben ik ook consultant van Mydrives, Myhabits, Mymatch. Dat kan ik individueel bij coaching inzetten, én bij teamcoaching. Mydrives is een efficiënte manier om meer inzicht in jezelf te krijgen en in anderen. Je krijgt een uitgebreide persoonlijke analyse.


In het verleden heb ik zelf een burn-out gehad. Daarmee ben ik mezelf tegengekomen en heb ik geleerd signalen te herkennen. Zo was ik erg vermoeid, emotioneel, en kreeg ik soms zelfs paniekaanvallen die zich alleen in mijn hoofd afspeelden. Met behulp van een professional heb ik ook ingezien wat mijn valkuilen zijn om er niet meer in te stappen. Hiermee heb ik ervaren dat erkenning van jouw (dreigende) burn-out belangrijk is voor het herstel!

Nooit meer!
Toch bleek de aanpak vooral een praktische oplossing; de onderliggende oorzaak is niet aangepakt, waardoor ik opnieuw in een burn-out terecht kwam. Natuurlijk kon ik de symptomen van een burn-out wel herkennen, maar ik wist niet hoe ermee om te gaan. Later leerde ik dat er op twee niveaus gewerkt dient te worden aan een burn-out: op gedragsniveau én op identiteitsniveau. Wat is het fijn om handvatten te krijgen die je zelf kunt toepassen, want je wilt never nooit meer in die burn-out terecht komen!

Voorkomen van situaties is geen optie
Op andere gebieden heb ik ook de nodige levenservaring opgedaan, zoals iedereen zijn levenslessen krijgt. Daarin is mij wel duidelijk geworden dat je vooral moet leren hóe ergens mee om te gaan, hóe iets te accepteren of juist los te laten, want gedurende je leven blijven er situaties komen; die kun je niet ontlopen. Hiervoor is een mooie praktische methode, die jou al direct helpt.

Irritaties
Je herkent het vast wel, die ene trage collega, of die andere die alles naar zich toetrekt, waardoor jij nooit aan bod komt. Familieleden die alles aan jou overlaten, mensen die hun verantwoordelijkheid niet nemen, of mensen die ‘niet echt’ zijn, die gemaakt reageren. Allemaal irritaties.

Door gebruik te maken van het kernkwadrant in coachtrajecten, wordt duidelijk waaróm je die allergie hebt en wat dat over jou zegt. Je krijgt inzicht in jouw kernkwaliteiten en hoe je die goed kunt inzetten, hoe het jou sterker kan maken. Kennis en inzicht in jouw kwaliteiten, valkuilen en allergieën, maakt het leven een stuk makkelijker. (Bijna) geen last meer van die ergernissen! Het helpt mij nog dagelijks als ik weer eens getriggerd word.

Over het kernkwadrant geef ik ook workshops in kleine groepjes. Meer hierover vind je in mijn blog.

Met mijn kennis, ervaring en achtergrond help ik graag vrouwen die niet lekker in hun vel zitten, in een burn-out zitten of dreigen te komen. Worstel jij bijvoorbeeld met zelfvertrouwen, perfectionisme, grenzen bewaken, assertiviteit, planning of tot uitvoering kunnen komen en ben je op het punt om iets te veranderen aan jouw situatie? Wil jij meer balans in je leven en zoek je een goede coach? Neem dan contact met me op; we plannen een intakegesprek.

Ilse de Swart, Coachpraktijk Veldhoven, expert in stress en burn-out preventie.
Ilse de Swart, eigenaar Coachpraktijk Veldhoven