fbpx

Wat moet ik nou?!

Ze was de wanhoop nabij. Omdat het allemaal niet lekker liep, had ze stappen gezet en is onlangs met een nieuwe baan begonnen. Wat viel het haar tegen dat dat niet alles oploste! Nog steeds was deze dame druk met alle ballen hoog te houden.

Fijn dat zij iemand is die initiatief neemt, en zo kwam ze ook bij mij terecht. De burn-outtest maakte al het een en ander duidelijk en tijdens het intakegesprek kwam de rest naar boven.

Een burn-out heeft drie pijlers. Deze worden alle drie onderzocht tijdens het intensieve intakegesprek, waardoor het vervolgtraject verkort kan worden. Dat scheelt!

De manier waarop jij naar zaken kijkt, maakt dat je eisen aan jezelf stelt. Zijn die eisen wel reëel? Kun je ook anders naar gebeurtenissen kijken? Wellicht maakt een andere manier het leven makkelijker. Je moet het alleen wel om kunnen zetten, en daar kan ik bij helpen.

Op een praktische manier met een no-nonsense-aanpak geef ik inzicht in de situatie maar ook in jouw kwaliteiten en valkuilen. Indien nodig zetten we ook systeemopstelling in. Daarnaast krijg je praktische tips en kleine huiswerkopdrachten om te ervaren hoe anders het leven kan zijn. Hier heb je je leven lang plezier van!

Met enkele gesprekken ben jij sterker en gegroeid. Je kunt weer trouw aan jezelf zijn. Fijn als het leven weer leuk is, ondanks gebeurtenissen, want die kun je niet voorkomen.
Blijf die burnout voor en trek op tijd aan de bel!

Wil jij ook een persoonlijke analyse, voordat je een gesprek plant? Vul de burn-outtest in!
Binnen twee dagen ontvang je bericht. Heb je (daarna) nog vragen, neem dan gerust contact op. Ik help je graag.

leven, genieten, coach, burnout

Vuurwerk, oliebollen en… voornemens!

Heb jij je ook voorgenomen om je niet meer gek te laten maken, vaker nee te zeggen en weer te gaan genieten van het leven? Mooi, want dat verdien je! Het gaat je weer energie geven en een beter gevoel.

Hoe houd je die voornemens nou vol?
Door je doel voor ogen te houden: jouw gelukkige leven.

Soms staan patronen in de weg: behulpzaam zijn, gehoorzamen, eerst de ander dan ik, beleefd zijn etc. Om die #patronen (belemmerende overtuigingen) te doorbreken (omzetten in stimulerende overtuigingen), kan een #coach een krachtige hulp zijn. Want eerst moeten die patronen en #overtuigingen gezien worden. Dat lukt je niet alleen.

Maak gerust een afspraak voor een oriënterend gesprek: www.calendly.com/coachveldhoven.
Óf mail me: info@coachpraktijkveldhoven.nl
Meer weten over mij, mijn aanpak en achtergrond? Kijk eens rond op mijn website.

Ik wens je een mooi nieuw jaar, met vuurwerk, oliebollen en mooie realiseerbare voornemens!

Mijn drijfveren

Drijfveren! Uit de uitgebreide drijfveren-scan kwamen onderstaande eigenschappen naar voren.

Ik ben in mijn sas als ik hiermee in vrijheid aan de slag kan. Zowel in groepsverband als individueel. Dat is in een notendop waar het op neer komt.

Waarom is dat belangrijk? Zodat ik bewust ben van mijn valkuilen, hoe ik over kan komen en in welke omgeving ik het best tot mijn recht kom.
De mini vorm van deze scan zet ik wel eens in bij coachtrajecten.

Intussen heb ik hiervoor een opleiding gevolgd en neem ik deze testen af als bevoegd expert. Wil je meer weten, of ook een handleiding van jezelf ontvangen? Maak dan een afspraak of houd mijn socials in de gaten, want ook hiervan komt weer een workshop in het nieuwe jaar! Super interessant! Meer uitleg vind je hier op mijn website.

Zoals je ziet, scoor ik veel geel en groen. Geel staat voor vernieuwing, out of the box denken, kennis willen delen. Groen staat voor samenwerken, verbinding en afstemmen.
Daarnaast die je ook rood en blauw. Deze kleuren zijn ondersteunend bij mij. Dat betekent dat ik ze kan inzetten, maar dat ze niet leidend zijn.
Blauw staat voor structuur en vertrouwen, rood voor beslissingen nemen en daadkrachtigheid.

Uiteraard hebben deze kleuren ook een negatieve kant. Die komt naar boven in stresssituaties of in een omgeving waar ik niet tot mijn recht kom. Waar ik dus eigenlijk niet op mijn plaats ben.

Als je dat ervaart, kun je onzeker worden. Het doet iets met je zelfvertrouwen. Om daar weer uit te krabbelen en in je krachten te geloven, is deze drijfverenanalyse een prachtig hulpmiddel. Je krijgt als het ware een handleiding van jouw persoontje.

Interesse of vragen? Informeer naar de mogelijkheden.

Oog in oog met oma

December, de maand van de feestdagen. Met het idee van vroeger: gezellige familiedagen. Maar dat geldt beslist niet (meer) voor iedereen.

Als je door wat voor omstandigheden ook, geen partner (meer) hebt, de kinderen niet ziet of ze niet hebt, als familieleden er niet zijn, of niet in de buurt; dan zijn die feestdagen geen dagen om naar uit te kijken. Dan wil je dat het zo snel mogelijk voorbij is.

Voor steeds meer mensen is december daarom een vervelende tijd. Het maakt alleen maar pijnlijk duidelijk hoe jij ervoor staat. Zoals ik zelf (alleenstaande moeder) enkele jaren geleden heel lief werd gevraagd om oudjaar mee te vieren bij een gezin. Het was best gezellig, totdat het 00.00 uur was en elk stel in elkaars armen vloog.

Daar stond ik dan, oog in oog met oma van die familie. Dat zijn de momenten dat je je eenzaam kunt voelen in gezelschap. Kies daarom voor je eigen invulling, jouw eigen geluk. Laten we samen hier meer bij stilstaan. Ook dát is december.

Alleen is iets anders dan eenzaam. Eenzaam voelen in gezelschap is bijzonder pijnlijk.
Als je er last van hebt en het ondraaglijk wordt, is het wel tijd om zaken te gaan verwerken. Misschien zelfs los te laten. Een stukje rouw.
Een coach kan daarbij helpen. Mail me gerust.

vergeetmijnietje
Vergeet-mij-nietje

Jezelf uit die dip trekken

Jezelf uit die dip trekken; hoe doe je dat? Daar heb je tips en inzicht voor nodig. De tips, die kent iedereen eigenlijk wel.

De bekende tips: ga bewegen, ga naar een andere locatie (al is het de winkel, maar stap uit die omgeving), gun jezelf een rustmoment (voor de een is het lezen, voor de ander koffie met iemand doen).

Maar hoe zit het met inzicht? Daar heb je een ander voor nodig: iemand die jou de spiegel voorhoudt. Liefst iemand die neutraal in de situatie staat.

Een coach kan zo iemand zijn. Een coach geeft je niet alleen inzicht, maar ook handvatten: oefeningen die je altijd weer kunt toepassen.
Deze coach kan je ook helpen met het vinden van de oorzaak: waarom beland je telkens weer in die dip?

Deze coach geeft je vervolgens tools om niet meer in die valkuil te stappen.
Voorkom een burn-out, blijf in balans!

Www.coachpraktijkveldhoven.nl


Mijn pad… waarheen?

Mijn pad… waarheen gaat het? Soms voel je dat je op een kruispunt staat, dat je beslissingen moet nemen.

Het kan dan nog onduidelijk zijn wát te doen en….wat het gaat brengen. Best spannend zo’n sprong in het diepe, het onbekende. Ook heerlijk uitdagend als de beslissing eenmaal genomen is en je richting gekozen hebt. Het kan zelfs rust brengen, ondanks de inspanningen.

Herken je dat? Dat onrustige onbestemde gevoel?
Welke stap zet jij?

Dat laatste zetje nodig om zelfverzekerd die beslissing te nemen?
Mail me.
Of plan zelf meteen een afspraak.

Ik trek het niet meer!

Ik trek het niet meer! Wie zorgt er voor mij?
Ze vertelde over haar drukke bestaan: hoe de eigen zaak verweven is met het privéleven, de zorg voor anderen en haar groot verantwoordelijkheidsgevoel
.

Ze had het toch altijd gedaan, waarom lukte het nu dan niet meer? Waarom kwam ze gevoelsmatig in de knel? Belangrijker: hoe kom ik hier uit?

Hoe meer grip je dreigt te verliezen, hoe strakker je de touwtjes aantrekt en hoe meer je op je tenen gaat lopen. Tijd om die cirkel te doorbreken. De start is gemaakt💪

Blijf in balans en trek op tijd aan de bel! Plan zelf je afspraak: www.calendly.com/coachveldhoven.
Óf mail me: info@coachpraktijkveldhoven.nl


Twijfels of het nodig is om aan die bel te trekken? Doe dan de test

coachpraktijk veldhoven, zorg

Waarom voel ik mij ongelukkig?!

Ik ben niet gelukkig, maar ik weet niet waarom! Dit snikte een cliënt: “Ik heb alles wat ik nodig heb, waarom voel ik mij dan niet gelukkig?”.Ze voelde zich nog schuldig ook.

Ze had mij al een paar keer voorbij zien komen op Facebook. Ineens was ze overtuigd dat ze hulp wilde inschakelen, had mijn website bezocht en van iemand over mij gehoord.

Nog dezelfde week dat ze contact op nam, zaten we aan tafel. Het luchtte haar al enorm op om te spuien. De vragen die ik daarna stelde, raakten haar. Ze nam direct het besluit het traject in te gaan en liet me de volgende dag weten dat alleen al dát gesprek ervoor had gezorgd dat ze beter had geslapen.

Volgende week spreek ik haar weer. Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen. Fijn om zo van betekenis te kunnen zijn!

Www.coachpraktijkveldhoven.nl/contact