fbpx

Teamcoaching

Als consultant van MyDrives, MyHabits, MyMatch, coach ik teams.
Wanneer een team niet als team opereert, als niet alle neuzen dezelfde kant op staan, of als er issues zijn binnen het team, dan biedt deze methode een efficiënte aanpak. Door middel van de teamanalyse wordt vaak duidelijk wat er nodig is. Met een goede begeleiding en een zinvolle invulling, wordt een positieve wending genomen.

De MyDrives-analyse geeft inzicht in waarom mensen de dingen doen die ze doen op een voor hun kenmerkende wijze. Zo kun je jouw talenten optimaal gebruiken en het beste uit jezelf en anderen halen.
Door middel van een vragenlijst, krijgt elk teamlid/individu een uitgebreide analyse van zijn drijfveren, zijn sterke kanten en zijn valkuilen, maar ook hoe hij door anderen wordt gezien. Zeer verhelderend dus. Er bestaan twee soorten vragenlijsten/scans:
– de gratis miniscan. Na het invullen, ontvang je direct per mail de analyse.
– de diepte-analyse met een uitgebreid rapport. Deze analyse wordt besproken in een persoonlijk overleg, met een heldere uitleg. Hieraan zijn kosten verbonden.

MyHabits werkt met 49 competenties die behoren bij de zevenkleurentheorie van MyDrives. Om inzichtelijk te krijgen wat de samenhang is tussen competenties en talenten plaatsen we de resultaten uit de MyHabits 360º feedbackanalyse in de hieronder weergegeven competentie- en talentenmatrix.

Bij teamsessies heb ik ook diverse tools om met het team te oefenen met deze materie om de kleurenkennis eigen te maken. Een mooie teamactiviteit die vaak enthousiast wordt ontvangen!

kleuren, drijfveren, mydrives, myhabits analsye

Het MyMatch-assessment laat glashelder zien of de drijfveren en capaciteiten van de sollicitant matchen met de vacature. MyMatch hanteert 21 gedragstypen, die in specifieke kleuren zijn uitgevoerd. Ze brengen het gewenste profiel overzichtelijk en objectief in kaart om tot een perfecte match te komen. Objectief. En dus niet subjectief. Zodat er geen ruimte is voor foutieve interpretaties tijdens het sollicitatietraject.
Hoe fijn is het om niet alleen een nieuwe werknemer te krijgen met de juiste papieren, maar ook iemand die binnen het team past én die de motivatie heeft om te doen waarvoor hij wordt aangenomen.

MyHabits inzetten in jouw team? Neem vooraf je wensen en doelstellingen met me door. Stel in dit voorgesprek al je vragen. We maken duidelijke afspraken over het hoe, wat en wanneer. Het eindigt niet bij die een, twee of drie teamdagen; er is ook een evaluatiegesprek. Dat evalueren kan ook in teamverband.